Turku Salsa Weekend


tsw2

Kiitos kaikille tapahtumaan osallistuneille!

Voit katsoa valokuvia Turku Salsa Weekendin tanssitunneilta ja iltabileistä Bailes Cubanosin Facebook-sivulta.

 –

Turku Salsa Weekend 2017

Huhtikuun ensimmäisenä viikonloppuna, 1.-2.4.2017, Turussa tapahtuu! Kaikkien aikojen ensimmäinen Turku Salsa Weekend tarjoaa viikonlopun täynnä tanssia: huippuopettajia ja workshoppeja, huikeat iltabileet ja paljon muuta! Tapahtuman järjestää Bailes Cubanos – Turun seudun salsa ry. Ilmoittautuminen workshoppeihin on nyt päättynyt, mutta lauantain iltabileisiin mahtuu tietenkin mukaan, ja myös joillekin soolotunneille on mahdollista ostaa lippuja ovelta. Tarkemmat tiedot viikonlopun ohjelmasta löydät alta.

Hinnat ja ilmoittautuminen


Hinnat ja ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen workshoppeihin on nyt päättynyt. Kiitos ilmoittautuneille! Kaikille ilmoittautuneille vastataan mahdollisimman pian, ilmoittautumisia on tullut paljon, joten pahoittelemme mahdollista vastausten viipymistä. Muutamille tunneille, kuten rumba sooloon ja men’s styleen voi ostaa lippuja vielä ovelta käteisellä. Ilmoitamme pian mikäli muille tunneille on vielä mahdollista ostaa lippuja ovelta.

Lisätiedot ja tiedustelut workshopeista: bcilmot@gmail.com

Lipun tyyppi Jäsenhinta (salsayhdistysten jäsenet) Normaalihinta (ei-jäsenet)
Single 1 x 1,5 h 15 € 20 €
Triple 3 x 1,5 h 35 € 45 €
Day pass 4 x 1,5 h (6h) 45 € 60 €
Full pass (6h + iltajuhla) 50 € 65 €
Party pass 10 € 15 €

 


Tanssitunnit

Lauantaina 1.4. päästään nauttimaan kolmen vierailevan opettajan tunneista Kårenilla (Hämeenkatu 22, Turku):

 • Sarah Balzat (Saksa): Cha-cha, salsa ladies style, salsa tekniikka Hanna Still (Hki)
 • Ibbe (Ruotsi): bachata
 • Matias Löyttyniemi (Hki): kuubalainen rumba ja salsa, rytmiikka ja musikaalisuus

Huom! Opettajamuutos: Sarah Balzat on valitettavasti sairastunut, eikä pysty tulemaan Suomeen. Toivotamme Sarahille pikaista paranemista! Sarahin tunnit tulee onneksemme pitämään upea Hanna Still HSA:sta. Tuntisisällöt pysyvät samanlaisina. Hanna Still on rakastettu ja arvostettu opettaja Helsinki Salsa Academyllä, jossa hän on opettanut salsaa useita vuosia. Hän on tanssinut lapsesta asti ja viihtynyt kisalavoilla niin Suomessa kuin kansainvälisesti.

 

Sali 1:

 • klo 10.30–12.00 Musikaalisuus, parisalsa, taso 3, Matias
 • klo 12.05–13.35 Rytmiikka, parisalsa, taso 1-2, Matias
 • klo 14.20–15.50 Rumba soolo, taso 2-3, Matias
 • klo 15.55–17.25 Salsa men’s style, taso 2-3, Matias

Sali 2:

 • klo 10.30–12.00 Pari-cha-cha-cha, taso 1-2, Sarah & Miki
 • klo 12.05–13.35 Salsa ladies, tekniikka, taso 1-2, Sarah
 • klo 14.20–17.25 Salsa ladies style bootcamp, taso 2-3, Sarah

Sali 3:

 • klo 12.05–13.35 Kizomba (paritunti), taso 1, Ibbe
 • klo 14.20–15.50 Paribachata, taso 1, Ibbe
 • klo 15.55–17.25 Paribachata, taso 2, Ibbe

 

Tasokuvaukset:

1= osaat lajin perusteet, noin 6 kk tanssiharjoituksia takana

2 = jatko, yli 6 kuukautta tanssiharjoituksia takana ja sosiaalitanssi sujuu luontevasti

3 = edistyneet, pitkä tanssitausta, luonteva paritanssi sujuu ja kaipaat treeneissä lisähaasteita

 

Tuntikuvaukset: 

Musikaalisuus, parisalsa (taso 3): Mitä musiikki pyytää tanssijoilta, ja miten vastata siihen? Otetaan pareista kiinni ja opitaan reagoimaan musiikin vaihteluihin! Tämä tunti on tarkoitettu edistyneille tanssijoille.

Rytmiikka, parisalsa (taso 1–2): Kuubalaisessa salsassa on helposti toistakymmentä soitinta, mutta mistä sieltä löytäisi sen ykkösen? Tunnin aikana etsitään pulssia eri soittimista, parin kanssa tanssien. Sopii kaikille, jotka ovat tanssineet parisalsaa aikaisemmin!

Salsa men’s style (taso 2–3): Haetaan salsaan tyyliä miehisen vartalonkäytön ja rumban tyylittelyjen kautta! Salsan perusaskeleet on tunnettava etukäteen, koska tyyli tarvitsee hyvän perustan.

Rumba soolo (taso 2–3): Rumba on läsnä kaikkialla Kuubassa, niin musiikkina kuin tanssinakin! Tällä tunnilla käydään läpi rumban perustekniikkaa sekä miehille että naisille.

Pari-cha-cha-cha (taso 1–2): Tunnilla opetellaan  mambosta kehittyneen cha-cha-’n kuvioita parin kanssa. Vahva tekniikka ja tyyli mahdollistavat itsevarmuuden ja nautinnon tanssilattialla.

Salsa ladies style tekniikka (taso 1–2): Tunnilla käydään läpi tärkeitä tekniikoita, jotka parantavat tanssiasentoa, tasapainoa ja koordinaatiota. Vahva tekniikka mahdollistaa paremman kehonhallinnan ja ilmaisuvapauden. Tätä tuntia suositellaan kaikille Sarahin bootcampiin osallistuville!

Salsa Ladies Style Bootcamp (taso 2–3): Sarahin kolmen tunnin tanssihaaste, jossa opetellaan upea salsa ladies style -koreografia. Halukkaat voivat esittää koreografian illan bileissä Kårenilla!

Kizomba (taso 1): Kizomba on Angolassa syntynyt sensuelli paritanssi. Kizomba on saanut vaikutteita muun muassa sembasta, zoukista ja tangosta.

Bachata (tasot 1 ja 2): Bachata on sensuellia ja romanttista paritanssia, joka on peräisin Dominikaanisesta tasavallasta.


Iltajuhla – Grand party

Iltabileet Kårenilla lauantaina 1.4. klo 20–01.30.

Kaksi erillistä tanssilattiaa (salsa ja sensual).

Parhaat rytmit illan aikana tarjoilevat DJ MaRiNo, DJ Sonrisa ja DJ Matias Löyttyniemi / Timbero.fi.

Pääsymaksu: 15 € / 10 € (alennushinta bileisiin opiskelijoille ja salsayhdistysten, kuten Bailes Cubanos ry:n, Salsa Borealiksen ja Azucarin jäsenille; opiskelijakortti/jäsenkortti näytettävä ovella).

***

Turku Salsa Weekend’s Official After Party

Kårenin Grand Partyn jälkeen bileet jatkuvat Saaristobaarissa (Aurakatu 14) klo 02–03.30, jossa loppuillan kuumimmat rytmit tarjoilee DJ MaRiNo.

Jatkojen FB-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/211713049306681/

***

Uudet salsaharrastajat mukaan!

Houkuttaisiko tulla Kårenin iltabileisiin, mutta sinulla ei ole aiempaa kokemusta parisalsasta tai haluaisit kerrata perusteita pitkän tauon jälkeen?

Tanssikoulu Kuubamo tekee yhteistyötä Turku Salsa Weekendin kanssa ja järjestää täysin uusille salsanharrastajille kuubalaisen parisalsan alkeiskurssin la 1.4. klo 15–17.  Tsekkaa lisätiedot: http://www.tanssikoulukuubamo.fi/tapahtumat

Dance & Love Nation tarjoaa Turku Salsa Weekendin kanssa yhteistyössä tarjoustunteja ja ilmaisia tanssin kokeiluhetkiä tanssin aloittamista harkitseville perjantaina 31.3. Kokeiluhetkiin tulee ilmoittautua sähköpostitse sitovasti viiimeistään 28.3. osoitteeseen: info@danceandlovenation.com
Katso tarkempi aikataulu ja lisätiedot: http://www.danceandlovenation.com/kevaethumaus-info


Salsabrunssi

Vietä sunnuntai tanssien ja herkutellen! Brunssi järjestetään tunnelmallisella Piazzalla (Tårget, Linnankatu 3a, Vähätori) su 2.4. klo klo 11–17. Lattarirytmit brunssilla tarjoilee DJ Sonrisa.

Brunssin hinta on 20 €, kuohuviini 5 €, mojito 8 €. Brussin menun löydät Facebook-tapahtumasta: https://www.facebook.com/events/1763235544005164/  


Majoitus

Original Sokos Hotel Hamburger Börs (Kauppiaskatu 6, 20100 Turku) tarjoaa salsaajille majoitusta 1.–2.4.2017 erikoishintaan:

84 EUR / 1 hh standard

94 EUR / 2 hh standard

Huonevaraukset tehdään 14.03.2017 mennessä myyntipalvelusta tai osoitteessa: www.sokoshotels.fi:

 • valitse hotelli: Original Sokos hotel Hamburger Börs
 • merkitse kohtaan varauskoodi: BSALSA
 • mikäli erikoishintaisia huoneita on saatavilla saat näkyviin ym. erikoishinnat ja voit tehdä varauksen. Varaus edellyttää luottokorttitakausta tai maksua varauksen yhteydessä.

Myyntipalvelu palvelee varausasioissa ma-pe klo 8.00-20.00, puh 020 1234 600 sähköposti: sokos.hotels@sok.fi

Hinnat sisältävät buffetaamiaisen (ALV 14%), huoneosuuden ALV:n (10%) sekä saunan. Hinnat ovat netto, eli eivät sisällä komissiota. Erikoishintaisia huoneita on varattavissa rajoitettu määrä.

Huonekiintiöstä varauksen tehneet asiakkaat ovat vastuussa omista huonevarauksistaan ja veloitukseton peruutusaika päättyy yksittäisissä huonevarauksissa tulopäivänä klo 18.00. Saapuminen hotellille on klo 18.00 mennessä.In English

 

In the first weekend of April  (1.–2.4.2017) Bailes Cubanos – The Salsa Association of the Turku Region organizes a weekend full of dancing: amazing teachers and workshops, parties and much more! Last year Bailes Cubanos celebrated its 10th anniversary at Kåren, this year we organize the event on a larger scale.

On Saturday 1st of April we have workshops in Kåren (Hämeenkatu 22) by three outstanding teachers:

 • Sarah Balzat (Saksa): Cha-cha, salsa ladies style, salsa tekniikka Hanna Still (Hki): Cha-cha, salsa ladies style, salsa technique
 • Ibbe (SWE): bachata
 • Matias Löyttyniemi (FIN): cuban rumba and salsa, rhythm and musicality

N.B. Sarah Balzat is unfortunately sick and has to cancel her flight to Finland. We hope that she will get well soon! Luckily we are going to have the lovely Hanna Still to teach Sarah’s classes. The workshops’ contents remain the same. Hanna Still is a loved and respected teacher in Helsinki Salsa Academy where she has taught salsa for several years. She began dancing as a child and has been competing in latin dance internationally.

 

Prices and registration

Online registration for the workshops is now closed. Thank you for everyone who signed in! There will be some tickets for solo classes, such as salsa men’s style and rumba, available at the entrance in cash. We will let you know soon if there will be places left for other workshops. We will reply to everyone who has registered as soon as possible. More information about the workshops: bcilmot@gmail.com

Type of pass Members of salsa associations Normal price
Single 1 x 1,5 h 15 € 20 €
Triple 3 x 1,5 h 35 € 45 €
Day pass 4 x 1,5 h (6h) 45 € 60 €
Full pass (6h + Grand Party) 50 € 65 €
Party pass 10 € 15 €

 

Workshop schedule (April 1st)

Workshops are held in Kåren (Hämeenkatu 22,  TURKU) on Saturday 1.4.2017.

Hall 1

 • 10.30–12.00 Musicality, couple salsa, level 3, Matias
 • 12.05–13.35 Rhythm, couple salsa, level 1–2, Matias
 • 14.20–15.50 Rumba solo, level 2–3, Matias
 • 15.55–17.25 Salsa men’s style, level 2–3, Matias

Hall 2

 • 10.30–12.00 Cha-cha-cha with couple, level 1–2, Sarah & Miki
 • 12.05–13.35 Salsa ladies, technique, level 1–2, Sarah
 • 14.20–17.25 Salsa ladies style bootcamp, level 2–3, Sarah

Hall 3

 • 12.05–13.35 Kizomba (couple class), level 1, Ibbe
 • 14.20–15.50 Bachata (couple class), level 1, Ibbe
 • 15.55–17.25 Bachata (couple class), level 2, Ibbe

Levels:

1 =  you know the basics of the dance style and have been practising for about 6 months

2 = intermediate

3 = advanced

 

Dance class descriptions

Musicality, couple salsa class (level 3):  What music asks from the dancers and how to respond for it? Let’s learn to react to the rhythm variations! This class is meant for advanced dancers.

Rhythm, couple salsa class (level 1–2): There are more than twenty instruments heard in cuban salsa music, but where can I find the first beat? During the class we will find the pulse from different instruments while dancing with the couple. This class is suitable for everyone who has danced couple salsa before.

Salsa men’s style (level 2–3): In this class we are looking for some manly style to salsa dancing with body movement and rumba styling! The style needs a good base, so you should know basic steps of salsa dancing in order to attend the class.

Rumba solo (level 2–3): The heart of Cuba beats to the rhythm of rumba. In this class we will learn cuban rumba technique, and the class is suitable for both men and women.

Cha Cha Cha  Shines & Partnerwork (level 1–2): We will learn a nice shine that helps you to feel secure inside the rhythm and enjoy that amazing music. After we will learn a fun Partnerwork pattern that can be used on the social dance floor.

Salsa Ladies Basic Technique (level 1–2): We talk about the most important techniques that will improve your posture, balance and coordination. Through this we will build a strong base that will give you more control and freedom to express. This course is a must for all Bootcamp participants.

Salsa Ladies Style Bootcamp (level 1–2): Join Sarah’s 3 hour performance challenge. We will learn a small and fun salsa routine and perform it the same night! Don´t be afraid, we will do something doable and fun that makes you enjoy to the maximum and will also challenge you a bit so you can grow from it. But the most important is that we will enjoy learning and dancing together.

Kizomba (level 1): Kizomba is one of the most popular genres of dance, a sensual couple dance, originating in Angola.

Bachata (levels 1 and 2): Bachata is a sensual and romantic couple dance, originally from the Dominican Republic.

 

Grand party (April 1st)

Evening dance party at Kåren (Hämeenkatu 22) on Saturday 1.4. from 8 pm to 1.30 am.

Two dance floors: salsa and sensual floors.

The best dance beats will be played by DJ MaRiNo, DJ Sonrisa and DJ Matias Löyttyniemi / Timbero.fi.

Entrance fee: 15 € / 10 € (discount for the party is for students and members of salsa associations, such as Bailes Cubanos ry, Salsa Borealis ry and Azucar ry; student card / membership card has to be presented at the door).

 

Turku Salsa Weekend’s Official After Party

After Grand Party at Kåren the dancing continues at official after party at Saaristobaari (Aurakatu 14), where DJ MaRiNo offers the hottest late night rhytms!

See the Facebook event for the After Party: https://www.facebook.com/events/211713049306681/

 

Salsabrunch (April 2nd)

Enjoy dancing, delicious food and great company! Salsabrunch will be organized in the atmospheric Piazza (Tårget, Linnankatu 3a, Vähätori) on Sunday 2.4. at 11–17. The best latin rhytms will be played by DJ Sonrisa!

Prices: brunch 20 €, sparkling wine 5 €, mojito 8 €. For the brunch menu see the Facebook event: https://www.facebook.com/events/1763235544005164/

 

New to salsa dancing?

Are you new to salsa dancing, but would like to join the Grand Party and the Salsa brunch? Or would you like to brush up the basic salsa skills before hitting the dance floor?

Dance school Kuubamo organizes cuban couple salsa courses for beginners on Sat 1st of April at 3 pm-5 pm in co-operation with Turku Salsa Weekend. For more information see:: http://www.tanssikoulukuubamo.fi/tapahtumat

Dance & Love Nation offers dance classes in co-operation with Turku Salsa Weekend  during the upcoming weeks and there will be free trials of cuban dance available on Friday 31st of March. For more information and registration for the free trials (31.3.) mail to: info@danceandlovenation.com

 

Back to the top