Salsan harrastajien oma yhdistys, Bailes Cubanos – Turun Seudun Salsa ry, tai tuttavallisemmin BC, on perustettu 19.3.2006.

Tässä yhteydessä salsan ymmärretään tarkoittavan laajasti eri latinalais- ja nykyisin myös afrotanssilajeja. Latinalaistanssit, kuten salsa, merengue, bachata, cha-cha ja reggaeton, ja uusimpina afrotanssilajeina kizomba, semba ja urban kiz ovat houkutelleet lukuisia harrastajia yhteen liikkumaan ja toimimaan tämän vauhdikkaan tanssi- ja musiikkikulttuurin parissa.

Salsa ja bachata ovat tunnettuja sosiaalitansseja varsinkin Kuubassa, Karibialla, Etelä- ja Väli-Amerikassa, ja niiden suosio on viimeisen parin kymmenen vuoden aikana kasvanut räjähdysmäisesti myös Euroopassa sekä Aasiassa. Kizomba ja semba ovat lähtöisin Afrikan mantereelta Angolasta. Ne ovat niin ikään saavuttaneet laajan suosion myös Euroopassa sekä Aasiassa. Viime vuosikymmenellä kizomban sekä eri katutanssien yhdistelmänä syntyi Euroopassa myös urban kiz alalajeineen.

Yhdistyksen tarkoituksena on ylläpitää ja edistää salsaharrastusta, koota yhteen harrastajia sekä tehdä salsaa tunnetummaksi Turun seudulla. Tavoitteiden toteutumiseksi yhdistys järjestää retkiä, harjoittelumahdollisuuksia ja salsailtoja, sekä toimii yhteistyössä paikallisten tanssikoulujen ja maamme muiden salsayhdistysten kanssa.

Bailes Cubanos – Turun Seudun Salsa ry:n säännöt